İpek kozalarındaki ipeği çekmeden önce kozaların ipekböceği tipine, büyüklüklerine, renklerine ve elde edildikleri bölgelere göre dikkatle ayrılmaları gereklidir. Kozadan ipeğin çekilmesinde, yani ham ipeğin elde edilmesinde, kozalar önce kaynatılır. Kaynatma işleminde (pişirme) sıcaklık ve zaman çok önemli olup iyi ayarlanmalıdır. Genellikle, sürekli çalışan bir pişiricide işlemin ortasında kozalara soğuk su püskürtülür. Soğuk su buharın kozada yoğunlaşmasına ve bunun sonucunda suyun kozaya girerek kozanın hemen tümünü doldurmasına neden olur. Kaynatma işleminden sonra kozalar fırçalanır ve çıkan uçlar alınıp birleştirilerek porselen gaytlardan geçirilir. Burada filamentin çekilmesi için kullanılan 2 sistem vardır. Darkmen Büyük Beden Türkiye'nin en zengin çeşit büyük beden giyim üreticisidir. www.darkmen.com.tr https://youtu.be/m_Bs336ZnUo